Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیا پیشنهاد ابراهیم حاتمی‌کیا برای تحقیق درباره صندوق آرای مردمی یکبار به صورت شفاف محقق می‌شود یا خیر؟ - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، جشنواره فیلم فجر سال‌ها است که در میان بخش‌های مختلف جوایز خود جایی را برای تماشاگران حاضر در جشنواره فیلم فجر باز کرده است که آن را جایزه بهترین فیلم از نگاه مردمی نامیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما بد نیست نگاهی به این نکته داشته باشیم که در جشنواره فیلم فجر چقدر مردم کف کوچه و خیابان حاضر می‌شوند و اساساً مخاطبین جشنواره فیلم فجر که در سینماهای اصطلاحاً مردمی حاضر می‌شوند از چه بخشی‌ هستند؟

طبق مستندات اعلام شده از سوی ستاد خبری جشنواره فیلم فجر که تا پایان دیروز 19 بهمن اعلام شده است کمتر از 84 هزار نفر در سینماهای مردمی جشنواره فیلم فجر 39 حضور داشته و تعداد بلیط‌های فروش رفته نیز 127 هزار و396 عدد بوده است که با این حساب تقریباً نیمی از خریداران بلیط دو فیلم دیده‌اند.

پس تا روز پایانی رقابت، جشنواره 84 هزار نفر بیننده داشته است که این رقم ناچیز در نسبت با جمعیت 85 میلیون نفری ایران رقمی بسیار ناچیز است که به نظر می‌رسد ظرفیت اطلاق عنوان بخش آرای مردمی جشنواره برای این میزان کوچک بسیار بزرگ و غیرمنطقی باشد.

اما از سوی دیگر که افرادی که سال‌های قبل رأی خود را به درون صندوق می‌انداختند و امسال در سمفا آرای خود را ثبت کرده‌اند عموماً بخش سینماروی حرفه‌ای، منتقدین، اصحاب رسانه و مهمانان عوامل فیلم‌های سینمایی‌اند و کمتر از عموم مردم و بخش‌های مختلف جامعه در آن حضور دارند. بنابراین آرای اخذ شده در ادوار مختلف جشنواره فیلم فجر بیشتر نظرات بخش‌های به خصوص فوق و همینطور ماحصل دیدگاه‌های آنان است تا مردم معمولی.

این مورد باعث شده است تا هر سال فیلم‌هایی که در این بخش جایزه می‌گیرند به عنوان فیلم‌های مردمی شناخته شوند و مخاطبین کلی سینما را بعد از جشنواره خصوصاً در ایام نوروز به سینما بیاورند. حال آنکه این فیلم‌ها عموماً وجهه مردمی ندارند و بیشتر فیلم‌های مخاطبین خاص سینماند. چیزی که ابراهیم حاتمی‌کیا نیز به آن در نشست خبری فلیم خروج در جشنواره فیلم فجر 38 نیز اشاره کرد و آن را زیر سؤال برد و گفت ای کاش  یک هیأت بررسی، انتخاب فیلم‌های برگزیده مردمی این چند سال را بررسی کنند!

امروز نیز طبق آماریی که سمفا اعلام کرده است تا ساعت 13، 20 بهمن 1399 فیلم شیشلیک با 17 هزار و 82 نفر، ابلق با 16 هزار و 664 نفر و بی‌همه‌چیز با 15 هزار و 777 نفر پرفروش‌ترین فیلم‌های جشنواره بوده‌اند. از سوی دیگر همین سایت تحلیلی در زمینه آرای مردمی چیز دیگری می‌گوید. یعنی بی‌همه چی که کم‌فروش‌تر از دو فیلم دیگر است بیشترین رأی مردمی را آورده و بعد از آن فیلم دوم فروش یعنی ابلق جایگاه دوم را کسب کرده و فیلم اول فروش یعنی شیشلیک کمترین آرای مردمی را.

نگاهی به «یدو»| شیرجه مردکوچک آبادان در بهمن‌شیرچرا «بی‌همه‌چیز» ضدمردمی‌ترین فیلم سال‌های اخیر سینمای ایران است؟خودکشی و پایمال‌کردن عزت نفس مردم؛ دستاورد دولت تدبیر و امید در آخرین جشنواره فیلم فجر

چیزی که کمی عجیب است و به نظر می‌رسد که باید پرفروش‌ترین فیلم یعنی شیشلیک بهترین رأی مردمی را داشته باشد اما کم فروش‌ترین فیلم یعنی بی‌همه چیز با فاصله بیش از یک هزار رأی از شیشلیک توانسته بهترین آرای مردمی را بدست آورد! برخی از کارشناسان  و منتقدین سینما نسبت با این اتفاقات و احیانا جابجایی آرای مردمی ابراز نگرانی کرده اند.

آیا مدیران جشنواره فیلم فجر خود را ملزم به توضیح در این خصوص می‌دانند خیر؟

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سی و نهمین جشنواره فیلم فجر سینما فیلم جشنواره فیلم فجر سی و نهمین جشنواره فیلم فجر سینما فیلم جشنواره فیلم فجر جشنواره فیلم فجر فروش ترین فیلم آرای مردمی بی همه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۴۹۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروه محوری را در دستور کار این دوره از جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد قرار دادیم

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب،  کورش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری درباره برگزاری پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد اظهار کرد: احساس کردیم بچه‌های مسجد به باروری رسیده‌اند و این رویداد می‌تواند خروجی خوبی برایمان داشته باشد و ما فعالان تئاتر مسجد را وارد شکل جدی‌تری از تئاتر کنیم.

وی در ادامه به کارگاه‌های کارگردانی در  مشهد اشاره کرد و در ادامه تاکید کرد: چشم‌انداز جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد این بود که بچه‌های تئاتری را به رشد برساند تا این افراد به جشنواره تئاتر مقاومت، جشنواره تئاتر ایثار و حتی جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر راه یابند و کم‌کم حضور خود را در جریان تئاتر کشور اعلام کنند.

گروه محوری را در دستور کار این دوره از جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد قرار دادیم

وی سپس به ضرورت و تلاش‌های انجام شده برای ورود تئاتر به روستاها پرداخت .

مصطفی موتورچی در ادامه این جلسه گفت: جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد از ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت ماه در بافق یزد برگزار می‌شود .

وی دلیل منتشر نشدن فراخوان منحصر به این جشنواره را برگزاری رویدادهای تئاتری چون «محرابیان» طی سه سال گذشته در استان‌ها معرفی کرد که باعث شده تا علاقه‌مندان به تئاتر از مساجد به محله و روستا و در نهایت شهرستان و رویدادهای استانی راه یابند.

دبیر جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در ادامه افزود: ۱۸۰ اثر توسط هیات بازبین مورد بررسی قرار گرفت که از این میان ۴۲ اثر به بازبینی حضوری رسید و در نهایت ۱۴ اثر به جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد راه یافت.

گروه محوری را در دستور کار این دوره از جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد قرار دادیم

وی پیش زمینه کار تولید تئاتر در مسجد را تربیت مربی معرفی کرد و  سپس به سلسله آموزش‌های ویژه مربیان پرداخت و یادآور شد: ۸ نقطه پایلوت در استان‌ها انتخاب شد و با هدف اینکه مربیان، آموزش‌دهندگان بچه‌های مسجد در استان‌هایشان باشند ۲۰۰ نفر در کلاس‌ها حضور یافتند و در نهایت به ۸۰۰ گروه در سراسر کشور رسیدیم.

تئاتر، کار گروهی است

موتورچی پیش زمینه کار تولید در مساجد را علاوه بر مربی، نمایشنامه مناسب برای اجرا در مساجد دانست که باید تک جنسیتی باشد و طی مدت زمان ۱۵ تا ۲۰ دقیقه اجرا شوند. وی همچنین اظهار کرد: جشنواره نمایشنامه‌نویسی «گلدسته‌ها» با این هدف طی سه دوره برگزار شد و ماحصل و خروجی آن که شامل ۱۵۰ نمایشنامه بود، برای تولید تئاتر توسط بچه‌های تئاتر مردمی مسجد در اختیار گروه‌های نمایشی قرار گرفت.

کورش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری تاکید کرد: آنچه ما در جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در دستور کار قرار دادیم گروه محوری است و آنچه می‌خواهیم در این رویداد هنری مطرح کنیم است که تئاتر، کار گروهی است و کار فردی نیست و اگر دوستان گروه داشته باشند می‌توانند موفق شوند و اجرای بهتری داشته باشند.

جایزه ویژه مزین به نام «فرج الله سلحشور»

وی ادامه داد: در جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد جایزه‌ها بیشتر گروهی هستند و یک جایزه ویژه مزین به نام «فرج الله سلحشور» خواهیم داشت که از مسجد تئاتر را آغاز کرد و بعد آثارش در جهان دیده شد.

گروه محوری را در دستور کار این دوره از جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد قرار دادیم

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری تصریح کرد: ما با جایزه «فرج الله سلحشور» به بچه‌های تئاتر مسجد می‌گوییم که می‌توان از مسجد برخواست و کارگردان و هنرمندی جهان شمول شد که اثرش توسط ۴۰ میلیارد نفر دیده شده است.

کارگاه کارگردانی و نمایشنامه‌نویسی

وی ادامه داد: آیین افتتاحیه این جشنواره ۱۸  اردیبهشت ماه در کنار مزار شهدای گمنام شهر بافق برگزار می‌شود و گروه های نمایشی یک اجرا در امامزاده عبدالله و سه اجرا ر مساجد شهر بافق و یزد خواهند داشت.

موتورچی دبیر جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد همچنین یادآور شد: در طول برگزاری یان جشنواره علاوه بر کارگاه‌های ویژه کارگردانی، با همکاری انجمن هنرهای نمایشی بافق دو کارگاه ویژه نمایشنامه‌نویسی  و کارگردانی ویژه مسجد تعریف شده که دوره آموزشی نمایشی با حضور سیدحسین فدایی حسین و کارگاه کارگردانی با حضور نصرالله قادری خواهد بود.

جوایز جشنواره

وی ادامه داد: جایزه بازیگری این جشنواره شامل ۷ جایزه بازیگران خانم و ۷ جایزه ویژه بازیگران مرد خواهد بود.همچنین نویسندگی و کارگردانی سه برگزیده و در رتبه اول و دوم و سوم خواهد داشت و در طراحی بصری ۲ جایزه برگزیده و تقدیری خواهیم داشت. همچنین در این دوره از رویداد تئاتر مردمی بچه‌های مسجد دو پاسداشت خواهیم داشت و جایزه ویژه جشنواره به نام «فرج الله سلحشور» به گروه برتر جشنواره اهدا خواهد شد.

کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در پایان این جلسه به جایزه ۳۰۰ میلیونی این رویداد هنری اشاره کرد و افزود: جایزه ویژه فرج‌الله سلحشور جایزه ۲۰ میلیون تومانی است که به  ۵ گروه برگزیده اعطا خواهد شد. همچنین به گروه‌های برگزیده جایزه ۱۰ میلیون تومان اهدا می‌شود.

در پایان این نشست خبری پوستر پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد رونمایی شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قاسمی: هر جا از قرآن فاصله گرفتیم به همان میزان دچار مشکل و انحراف شدیم +فیلم
  • تاثیر مردمی‌سازی صندوق‌های بازنشستگی بر سفره بازنشستگان
  • گروه محوری را در دستور کار این دوره از جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد قرار دادیم
  • صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان در قم تشکیل می‌شود
  • جایزه منتقدین جشنواره مونودرامای تونس به «آلاء» رسید
  • برگزاری جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در بافق
  • نگاه خلاقانه در ساخت مستند رادیویی تاثیرگذار است
  • تندیس‌های طلایی در دست راویان حقیقت
  • فیل فودن بهترین بازیکن فصل ۲۴-۲۰۲۳ لیگ برتر انگلیس از نگاه انجمن فوتبال‌نویسان
  • مردمی شدن فرهنگ در اولویت کار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است